joi, 20 martie 2014

CC Catch

   

 


Pe numele ei adevarat Caroline Catharina Muller, C.C. Catch s-a nascut in Olanda si s-a mutat in Germania la sfarsitul anilor `70.
Si-a inceput cariera muzicala ca una dintre membrele trupei Optimal, dar nu a avut timp sa se consacre in acesta formatie. In timpul unui concert care a avut loc la Hamburg, a fost remarcata de Dieter Bohlen, care a `provocat` toate succesele duo-ului Modern Talking.
Acesta a convins-o pe Caroline sa-si schimbe numele in C.C. Catch si sa semneze un contract cu casa de discuri Hansa. `I can Loose My Heart Tonight` este single-ul cu care C.C. Catch a debutat in vara anului 1985.
Colaborarea dintre C.C.Catch si Dieter Bohlen a durat patru ani (pana in 1989) si a fost unul dintre cele mai de succes parteneriate muzicale din toate timpurile, concretizat in patru albume si 12 single-uri care i-au asigurat artistei faima internationala si renumele de `Queen of contintental discos`.

De-a lungul timpului C.C. Catch a lansat 5 albume (`Catch the Catch` - 1985, `Welcome To The Heartbreak Hotel` - 1986, `Like A Hurricane` - 1987, `Big Fun` - 1988, `Here What I Say` - 1989) si 11 Best Of -uri ce s-au vandut in milioane de exemplare.