joi, 26 februarie 2015

Angela Similea,Muzica usoara,,,...


Imagini pentru angela similea       

Angela Similea

Profesie
cantareata
Data si locul nasterii
9 Iulie 1946 - comuna 1 Decembrie, jud. Ilfov

Varsta: 68 de ani

Angela Similea este o cantareata romana de muzica usoara, cu stil interpretativ propriu, de mare succes in anii '70 - '80 ai secolului al XX-lea.
Dragostea pentru muzica a cuprins-o, in copilarie, cand a asistat pentru prima data la un concert al Mariei Tanase. Importanta a fost insa, intalnirea cu compozitorul George Grigoriu si mai ales studiile de canto cu Florica Orascu, cea care a dat scenei muzicale romanesti nume mari. Primul succes in adevaratul sens al cuvantului il va obtine odata cu premiul de la Festivalul International "Cerbul de aur", din 1970, cand a obtinut primul premiu - Cerbul de Argint. De-a lungul carierei, a reusit sa colaboreze cu unii dintre cei mai mari si mai buni compozitori romani: Ion Cristinoiu, Marcel Dragomir, Marius Teicu, Zsolt Kerestely, Temistocle Popa.
In 1977, Angela Similea obtine, premiul I la Festivalul Mamaia pentru "Un albastru infinit", compusa de Marcel Dragomir. Melodia "Sa mori de dragoste ranita", compusa, tot de Marcel Dragomir, pe versurile lui Aurel Storin, a fost declarata "melodia secolului al XX-lea" de catre public, cu ocazia galei organizate de TVR 2, in 2000. In 2005, Angela Similea a revenit pe piata muzicala, dupa zece ani de absenta, cu un nou album, intitulat "Lumea mea", realizat de Ovidiu Komornyk. 
Imagini pentru angela similea 

  

Imagini pentru parcul din berlin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu